Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τελευταία νέα

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ, ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ

                         
Έχω μια γνωστή που δουλεύει σε καφετέρια, σε επαρχιακή πόλη. Δουλεύει οχτάωρο, αλλά το ένσημο που της δίνει ο εργοδότης είναι για τετράωρο. Αντί για ένα μήνα άδεια, της δίνει μία βδομάδα το χρόνο. Ρεπό δεν υπάρχουν, δουλεύει συνεχώς, καθημερινές και αργίες. Το μαγαζί το κρατάει μόνη της, δεν υπάρχει άλλος εργαζόμενος. Και όλα αυτά για 600 ευρώ.
Έχω μια άλλη φίλη, που δουλεύει κι αυτή σε πασίγνωστο ελληνικό νησί, μέσα στους δέκα καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως.
Δουλεύει στην κουζίνα ενός ξενοδοχείου. Ρεπό δεν υπάρχουν. Άδεια ούτε λόγος, παίρνει «απόλυση» για τρεις μήνες το χειμώνα, εννοείται άνευ αποδοχών. Μισθός 800 ευρώ, από τα οποία δεν μένουν ούτε τα μισά.
Ας αναφέρω μια ακόμη περίπτωση περίπτωση με μια γειτόνισσα, κομμώτρια, που δούλευε σε κομμωτήριο, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά της, γιατί ήταν απλήρωτη για μήνες. Για αποζημίωση ούτε λόγος.
Γνωρίζω τουλάχιστον άλλες δέκα περιπτώσεις εργαζομένων, που υφίστανται απίστευτη εκμετάλλευση από την εργοδοσία. Θα μου πείτε γιατί δεν καταγγέλλουν αυτές τις πρακτικές. Αστεία πράγματα. Αν κάνουν κάτι τέτοιο όχι μόνο θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά θα μπουν στη «μαύρη λίστα» και δεν πρόκειται να ξαναβρούν δουλειά.
Τι κάνει όμως το υπουργείο εργασίας; Η ωραία υπουργός κυρία Αχτσιόγλου; ΤΙΠΟΤΑ. Αυτά που κάνει είναι για εντυπωσιασμό και αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Κάποιους ελέγχους στα μεγάλα τουριστικά κέντρα των Κυκλάδων και αλλού, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των εργοδοτών παραμένει ασύδοτη και βέβαια ατιμώρητη. Και όλα αυτά στην εποχή της ...αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Φαντασθείτε πόσο περισσότερο θα θησαυρίσουν οι επιτήδειοι, αν κυβερνήσει ένα δεξιό σχήμα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και βάλε.

DIOSKOUROS blog➤

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου