Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τελευταία νέα

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΦΥΤΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!


Κείμενο: Διόσκουρος / Από καιρό σκεφτόμουν να
ασχοληθώ με την καλλιέργεια φύτρων, για τα οποία
πρωτάκουσα από τις παλιές και ηρωικές εκπομπές 
του τηλεοπτικού σταθμού "ΤΗΛΕΦΩΣ" και τώρα
είδα πάλι στο afipnisoy.com.
Τελικά ειναι απλή η διαδικασία, χρειάζονται μόνο
σπόροι, ενα γυάλινο βάζο του λίτρου, ενα κομμάτι 
τούλι και ένα λαστιχάκι.
Οι σπόροι μπορεί να ειναι οποιουδήποτε φυτού,
αλλά χρησιμοποιούμε αυτούς που βυθίζονται στο
νερό, όσους λίγους επιπλέουν τους πετάμε. Μπορεί
να είναι σπόροι από σιτάρι, κριθάρι, σόγια, φακή,
φασόλια, σουσάμι κλπ κλπ.
Αφού τους ξεπλύνουμε τους αφήνουμε στον πάτο
ενός βάζου του 1 λίτρου, περίπου 10 γραμμάρια,
σκεπάζουμε με τούλι για να αερίζονται και αφού
το ασφαλίσουμε με το λαστιχάκι, το τοποθετούμε
σε σκιερό μέρος. Ρίχνουμε νερό πρωί-βράδυ και
ξεπλένουμε τους σπόρους, αναποδογυρίζονας το
βάζο για να αδειάσει το νερό, διότι οι σπόροι
πρέπει να ειναι "νοτισμένοι" αλλά δεν πρέπει να
υπάρχει νερό στο βάζο. Επίσης ειναι καλό να
γείρουμε ξάπλα το βάζο για να απλωθούν πιο
καλά οι σπόροι.
Τα φύτρα γίνονται μετά 6 ώρες για το σιτάρι, 12
ώρες για τα φασόλια κλπ. Το βλέπουμε διότι τα
ριζίδια αρχίζουν και μεγαλώνουν.
Τότε εκθέτουμε το βάζο σε έμμεσο φώς για να
βγουν και οι πράσινες κορυφές.
Καλύτερα να τρώγονται ωμά σε σαλάτες και άμεσα.
Γιατί να ασχοληθούμε;
Διότι η Φυτροκαλλιέργεια ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ 
αφενός την θρεπτική αξία των σπόρων και 
ΕΙΚΟΣΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ κατά δεύτερο λόγο την 
ποσότητά τους.
Επομένως κάνει καλό και στην ΥΓΕΙΑ μας και
στην ΤΣΕΠΗ μας, μνημονιάρες μέρες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου