Κείμενο: Ιπποκράτης ο Λοκρός / Οι σπόροι κεφίρ εμβαπτιζόμενοι σε γάλα
αεροστεγώς μετά 24 ώρες ζύμωσης το μετατρέπουν σε προϊόν σαν το
γιαούρτι, αλλά πιο λεπτόρρευστο και κυρίως πολύ ωφέλιμο για την υγεία.
Είναι πολύ πιο εύπεπτο από το γάλα, τα δε συστατικά του πιο απορροφήσιμα
από τον οργανισμό.
Επιδρά ευεργετικά στην εντερική χλωρίδα και δρά αποτελεσματικά εναντίον
πολλών ασθενειών.
Παρακάτω σύντομη παρουσίαση από τον διατροφολόγο Ε.Ζουμπανέα:
αεροστεγώς μετά 24 ώρες ζύμωσης το μετατρέπουν σε προϊόν σαν το
γιαούρτι, αλλά πιο λεπτόρρευστο και κυρίως πολύ ωφέλιμο για την υγεία.
Είναι πολύ πιο εύπεπτο από το γάλα, τα δε συστατικά του πιο απορροφήσιμα
από τον οργανισμό.
Επιδρά ευεργετικά στην εντερική χλωρίδα και δρά αποτελεσματικά εναντίον
πολλών ασθενειών.
Παρακάτω σύντομη παρουσίαση από τον διατροφολόγο Ε.Ζουμπανέα:
Η ιδιαιτερότητα του κεφίρ είναι ότι αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό –περισσότερο από το γιαούρτι, καθαρίζει το έντερο, παρέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Είναι πλήρως ισορροπημένη τροφή και συμβάλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Αναφέρεται ότι η κανονική χρήση του κεφίρ μπορεί να βοηθήσει, να ανακουφίσει όλες τις εντερικές διαταραχές, να προωθήσει την κίνηση των εντέρων, να δημιουργήσει ένα υγιέστατο πεπτικό σύστημα απαλλαγμένο από τη δυσκοιλιότητα. Από τις καλύτερες προβιοτικές και αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρά σε ολόκληρο το σώμα και βοηθά στη διατήρηση ενός ισορροπημένου εσωτερικού οικοσυστήματος για τη βέλτιστη υγεία και μακροζωία. Συνιστάται ιδιαίτερα σε μωρά, εγκύους και ηλικιωμένους.
Οι ευεργετικές ζύμες και τα φιλικά βακτηρίδια του κεφίρ καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης του γάλακτος. Έτσι είναι ιδανικό για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Προσφέρει αφθονία ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, για την σωστή αύξηση των κυττάρων, τη συντήρηση του σώματος και την άφθονη ενέργεια. Το κεφίρ είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12, Β1 και C. Άριστη πηγή βιοτίνης που βοηθά την αφομοίωση των άλλων βιταμινών Β από το σώμα.
Σύμφωνα με όλες τις έρευνες το κεφίρ έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες όπως:
- Βελτιώνει καταστάσεις όπως η αναιμία
- Βοηθά σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος, χρόνιες εντερίτιδες, ασθένειες νεφρών και συκωτιού
- Έχει διουρητικές ιδιότητες
- Υποβοηθά την ανάρρωση από διάφορες αρρώστιες και γενικά επιδρά ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό
- Είναι ένα άριστο διαιτητικό προϊόν με πολύ χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.
- Αποτελεί ιδανικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα σπορ
- Με συχνή χρήση υποβοηθά την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης και της υπέρτασης.
- Βοηθά στην επαναφορά του εσωτερικού οικοσυστήματος μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά.
Άλλες ενδεχόμενες ωφέλειες που έχουν επίσης αναφερθεί είναι η αντικαρκινική δράση και η ελάττωση αυξημένης χοληστερόλης αίματος, ενώ λέγεται πως μπορεί να θεραπεύσει και να επουλώσει εξανθήματα κ εκζέματα τοποθετώντας κεφίρ επάνω στην πάσχουσα περιοχή.
Στην σημερινή Ελλάδα της συμφοράς και του πόνου το συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ σε όλους τους Ελληνες και ειδικά την ταλαιπωρημένη τρίτη ηλικία.
Στην σημερινή Ελλάδα της συμφοράς και του πόνου το συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ σε όλους τους Ελληνες και ειδικά την ταλαιπωρημένη τρίτη ηλικία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου