Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τελευταία νέα

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Αιθήρ, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών

Πηγή yperthesi.wordpress.com / Χρήστος Μουσουλιώτης
Καμένα τα βιβλία από το άρρωστο κατεστημένο, αλλά όχι ξεχασμένα από τους ανθρώπους
Τού Χρήστου Μουσουλιώτη
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη θα δώσει ο πρόεδρος τού Αμερικανικού Κολεγίου τής Οργονομίας Πίτερ Κριστ, (Peter A. Crist) για ένα ζήτημα που αποτελεί στην κυριολεξία μέγα σκάνδαλο, αλλά παραδόξως περνάει δήθεν απαρατήρητο και σχολίαστο εδώ και δεκαετίες από όλους τους διανοούμενους και όσους προσποιούνται τους προοδευτικούς και τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το κάψιμο των βιβλίων τού Ράιχ στο  διάστημα τής προεδρίας τού Αϊζενχάουερ, ήταν μια προσπάθεια απόλυτης φίμωσης των προκλητικών και επικίνδυνων για το αρτηριοσκληρωμένο (και εξαγορασμένο) επιστημονικό κατεστημένο εκείνης τής εποχής, που είχε την πρόθυμη  βοήθεια πλήθους ετερόκλητων συμφερόντων. Από εθνικιστικούς και ψευτο-ηθικιστικούς κύκλους, μέχρι την Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ, αλλά και τις μυστικές υπηρεσίας τής ΕΣΣΔ και άλλων κρατών!
Θυμίζω ότι ο τότε πρόεδρος τής Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης, Cameron, μισούσε θανάσιμα τον Ράιχ, ψάχνοντας τρόπους για να τον εξοντώσει, ενώ η άλλη πλευρά του φρικόμορφου προσωπείου του κατέγραφε ότι ήταν συνεργάτης τής  CIA σε πειράματα επαναπροσδιορισμού τής ανθρώπινης προσωπικότητας μέσω ηλεκτροσόκ, αισθητηριακού αποκλεισμού, ψυχοφαρμάκων και πλύσης εγκεφάλου. Αυτό το ανθρωπάκι – “επιστήμονας” έλεγε τότε, ότι η μέθοδος θεραπείας τού Ράιχ δεν είναι επιστημονική και ότι θα κλείσει τον Ράιχ στη φυλακή!
Το απίστευτο σκάνδαλο των καμένων βιβλίων τού Βίλχελμ Ράιχ, δεν σχολιάζεται αν και συνέβη όχι μόνο στη δημοκρατική Αμερική, αλλά και στη σταλινική ΕΣΣΔ, όπως και τη χιτλερική Γερμανία. Το κωμικοτραγικό γεγονός που υφίσταται είναι ότι στις ΗΠΑ κυκλοφορούν βιβλία όπως “Χίλιοι τρόποι για να δολοφονήσετε το γείτονά σας” και κάηκαν τα βιβλία τού Ράιχ τα οποία στην ουσία ήταν οι ιδέες του για μια καλύτερη ανθρωπότητα και τα επιστημονικά συμπεράσματά του από τις δεκάδες χιλιάδες κλινικές και εργαστηριακές ανακαλύψεις του.
Το τραγικά απίστευτο γεγονός συνέβη επί προεδρίας Αϊζενχάουερ. Κάηκαν όλα τα βιβλία τού Ράιχ, ακόμα κι εκείνα που δεν είχαν σχέση με την οργόνη, για την οποία υποτίθεται, ότι η FDA είχε διεξάγει επιστημονικές έρευνες και είχε διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει, ενώ στην πραγματικότητα, όπως έχουν δείξει τα δεδομένα που ήρθαν στο φως, οι έρευνές της ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από επιστημονικές και αντικειμενικές.
Το παρήγορο που συμβαίνει σήμερα είναι ότι επιστήμονες τής θεωρητικής φυσικής, ειδικά ορισμένοι κορυφαίοι που ασχολούνται με την κβαντική θεωρία πεδίου,[1] υποστηρίζουν ότι αυτή η θεωρία στην ουσία περιγράφει τον αιθέρα, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, δεν είναι παρά το άλλο όνομα τής οργόνης.
Διάλεξη για τα καμένα βιβλία τού Ράιχ

[1] Για παράδειγμα οι “New York Times” δημοσίευσαν άρθρο τού επιστημονικού συνεργάτη τους Μάλκολμ Μπράουν στο οποίο υποστηρίζεται ότι ο αιθέρας επανέρχεται στη φυσική και τη δήλωση διάσημου θεωρητικού φυσικού τού πανεπιστημίου Πρίνστον που υποστηρίζει ότι η σύγχρονη κβαντική θεωρία των πεδίων δεν είναι τίποτα άλλο παρά η άμεση απόγονος τού αιθέρα.
Περίπου τα ίδια ισχυρίζεται και ο θεωρητικός φυσικός Lawerence Kraus, πρόεδρος στο Τμήμα Φυσικής τού πανεπιστημίου  Case Western Reserve (CWRU), ο οποίος βρίσκεται στην έδρα τού Άλμπερτ Μάικελσον, εκείνου που με τα ελάχιστα πειράματά του, μαζί με τον Μόρλεϊ, έδωσαν την αφορμή στους φυσικούς να δηλώσουν ότι δεν υφίσταται ο αιθέρας και να παραβλέψουν άλλα ευρύτερα, συστηματικότερα, και χιλιάδες φορές επαναλαμβανόμενα πειράματα, που κράτησαν είκοσι ολόκληρα χρόνια, τού προέδρου των Φυσικών στις ΗΠΑ, Μίλερ, (Dayton Miller) ο οποίος βρήκε ότι πράγματι υπάρχει αιθέρας. Το βιβλίο τού Lawrence Kraus, κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο “Σκοτεινή Ύλη, η Πεμπτουσία τού Σύμπαντος”.
Σχετικά με τα εκτενή πειράματα τού Μίλερ, τα οποία αποδεικνύουν την ύπαρξη τού αιθέρα, δείτε το πολύ κατατοπιστικό ερευνητικό άρθρο τού James DeMeo “Dayton Miller’s Ether-Dift Experiments: a Fresh Look” http://www.orgonelab.org/miller.htm.
Ένας άλλος εξαιρετικά ιδιοφυής φυσικός και επιστήμων  συστημάτων ο Paul LaViolette και ταυτόχρονα άριστος γνώστης τής επιστημονικής βιβλιογραφίας, έχει αναπτύξει τη θεωρία τής Υποκβαντικής Κινητικής. Στο βιβλίο του “Η Γένεση τού Κόσμου” (εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ) εξηγεί ότι αυτή βασίζεται στην παραδοχή ότι το Σύμπαν είναι γεμάτο από τον αιθέρα, ενώ παράλληλα εξηγεί βήμα – βήμα την απίστευτη σύγχυση τής σύγχρονης αστροφυσικής με μια καταπληκτικού εύρους παράθεση επιστημονικής βιβλιογραφίας, δείχνοντας ότι ακόμα και στη φυσική η επικράτηση μύθων είναι ο κανόνας. Συνιστώ αυτό το βιβλίο για όλες και όλους εκείνους που θέλουν να μάθουν την πραγματική επιστημονική αλήθεια για τον αιθέρα και την πραγματικότητα για τη θεωρία τής σχετικότητας τού Αινστάιν.
Ο Joao Magueijo (Ζοάο Μαγκέιζο), καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Αυτοκρατορικό Κολέγιο του Λονδίνου και Ερευνητικό Μέλος της Βασιλικής Εταιρείας, με το βιβλίο του “Φως ο μύθος τής ταχύτητας”,  (εκδόσεις Τραυλός) απομυθοποιεί στα όρια τής γελοιοποίσης όχι μόνο την κοινότητα των βαρύγδουπων πανεπιστημιακών φυσικών, αλλά επιπλέον αποκαλύπτει ότι υπάρχει κάποιου είδους συνωμοσία μεταξύ τους “να μη θιγεί η θεωρία τού Αϊνστάιν”…
Ο θεωρητικός φυσικός Ruggero Maria Santilli με το βιβλίο του “Ethical Probe on Einstein Followers in the USA”, (Alpha Publishing) δημιουργεί ανυπέρβλητο σοκ σε οποιοδήποτε φυσικό διαβάσει το βιβλίο του και διατηρεί έστω λίγα μόρια επιστημονικής αντικειμενικότητας και ηθικής. Πρόκειται για βόμβα μεγατόνων με αποκαλύψεις που δείχνουν για μια ακόμα φορά πόσο δίκιο είχε ο Ράιχ, όταν έλεγε ότι υπήρχε συνωμοσία από συμφέροντα και συγκινησιακά πανουκλιασμένα άτομα για να τον καταστρέψουν αυτόν και το επιστημονικό του έργο επειδή καταρρίπτει την ισχύ διαφόρων θεωριών. Για παράδειγμα ο Αϊνστάιν απέρριψε τη συνεχή θερμοκρασιακή διαφορά που εμφανίζεται μεταξύ ενός συσσωρευτή οργόνης και τού χώρου δίπλα του, (κάτι που καταρρίπτει  το δεύτερο θερμοδυναμικό αξίωμα) με το ηλίθιο επιχείρημα ότι η μεγαλύτερη θερμοκρασία πάνω από το συσσωρευτή οργόνης οφείλεται στα καθοδικά ρεύματα τού αέρα από το ταβάνι(!) Όταν ο Ράιχ έκανε το ίδιο πείραμα στο ύπαιθρο και η διαφορά θερμοκρασίας, όχι μόνο δεν χάθηκε αλλά εμφανίσθηκε μεγαλύτερη, ο Αϊνστάιν σώπασε εκκωφαντικά…
Ο Santilli αποκαλύπτει ότι υπάρχει στα διεθνή ακαδημαϊκα ιδρύματα ένα δίκτυο επιστημόνων “βαρόνων”,  όπως τους αποκαλεί, που αποκλείει με ολοκληρωτικές μεθόδους οποιαδήποτε στέρεη επιστημονική ιδέα και γνώση όταν δεν στηρίζεται στο αποδεκτό οικοδόμημα τής σημερινής φυσικής, που είναι η θρησκευτική πίστη στην ισχύ των θεωριών τού Αϊνστάιν.
Ο δημοσιογράφος τού National Geographic John Boslough ύστερα από εξονυχιστική μελέτη, και ταξίδια σε όλο τον κόσμο για να πάρει συνεντεύξεις από κάθε καθηγητή που εργαζόταν σε επιστημονικό ίδρυμα κύρους, με το βιβλίο του “Masters of Time – Cosmology at the End of Innocence”, με ένα αρκετά δηκτικό τρόπο καταγράφει τις συνεχείς αντιφάσεις και αυτοαναιρέσεις των επιστημονικών ιδεών και ευρημάτων των αστροφυσικών.
Καταλήγοντας πρέπει να αναφέρω, ως χρήσιμη πληροφορία προς τους εθελοτυφλούντες Έλληνες φυσικούς μας, τον μοναδικά ιδιοφυή επιστήμονα, Dr. Frank Wilczek, ο οποίος έχει τιμηθεί με πλήθος τιμητικών διακρίσεων και με το Νομπέλ Φυσικής το 2004. Καθηγητής σε κορυφαία πανεπιστήμια και τού MIT σήμερα, δηλώνει ξεκάθαρα, ότι ο αιθέρας όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει, αλλά κυριαρχεί επί των αποδεκτών νόμων τής φυσικής!
Τα ανωτέρω είναι πολύ λίγα ως εισαγωγή στο ζήτημα “υπάρχει ο αιθέρας ή είναι έγκυρη η θεωρία τής σχετικότητας;” αλλά είναι αρκετά προς το παρόν, για όποια και όποιον επιθυμεί να βυθιστεί στο χάος των επιστημονικών ιδεών και ερμηνειών που αρνούνται το ολοφάνερο, την ύπαρξη τού αιθέρα. Βεβαίως, σκοπεύω να επανέλθω με λεπτομερή δεδομένα επειδή το ζήτημα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Όσο για το μέγα ζήτημα τής καταστροφής των βιβλίων τού Ράιχ στην πυρά, ένα άκρως φασιστικό γεγονός, έχω πάρα πολλά να πώ.
Συνεχίζεται…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου